27 juli Denne uken skal byggingen ta til. Jeg har opprettet en ny side som omhandler byggeprossessen. Se "Bygg reis deg".
   
9 juli Nå er dreneringen rundt grunnmuren lagt ned, og rør til takvannet er på plass. Inntilfyllingen pågår for fullt. Det er fremdeles masse stein å ta av. Fellesferien har startet for de fleste, men disse karene har en jobb å gjøre først;-)
 
1 juli I dag ble gulvet støpt. Med trillebåre og håndmakt i solskinn og 18-20 grader. Jeg har primet muren ferdig, så nå er det verste gjort, tror jeg.
 
25 juni Denne uken har gått med til å prime muren - det var hardt arbeid for "hu mor", så ca halvveis måtte jeg få litt hjelp av Olav. Han har i tillegg kjørt minigraveren og fylt grus på gulvet (Grant hjalp til den ene dagen). Elektriker og rørlegger har lagt frem rør og radonsperren (orange) er lagt på plass.
   
18 juni D-dag! I går ble grunnmuren bygget med "isoblokk" og dag har vi støpt på gamlemåten med sementblandere og trillebårer. Hardt arbeid; 6 mann (og 2 kvinner) jobbet hele dagen og sannelig ble vi ferdig. Det gikk visst med over 20 tonn betong....
På bildet ses Olav foran med trillebåren, Grant bak og delvis skjult "hu mor sjøl". (Marianne er fotograf)
Og selvsagt, i dag måtte regnet komme! Bare i byger heldigvis, men surt nok med 8 grader og i tillegg sterk kuling fra nord, styrke 15-20.
Men hva gjør det når vi har godt humør og fremgangen er stor;-)
 
8 juni Gravingen i veien er ferdig. De siste dagene har traktoren kjørt bort utallige lass med stein, og i dag fylles det på grus i tomten. Neste uke skal vi bygge grunnmuren med "legoklosser".
 
3 juni I dag har vi fått kontakt med Lyse El, og vi legger et trekkerør i veien slik at vi slipper å grave opp på ny når de kommer for å legge frem de elektriske kablene.
I dag lukkes den store grøften og naboene kan kjøre bilene frem til huset igjen. Jeg har delt ut blomster og vin som takk for tålmodet og trekker et lettelsens sukk for at det verste er overstått.
   
 
1 juni

Sprengningen var ferdig før helgen. Nå graves gamle rør og ledninger frem i dagen for å kople til vann og kloakk. Men så var det strøm - hvor er koplingsboksen for strømmen? Må vi grave gjennom naboens hage? Jeg venter på svar fra El-verket.
Været har vært fantastisk denne perioden. Det har regnet to søndager, ellers har det vært sol fra blå himmel hele tiden.

   
25 mai Pinsen er overstått og arbeidet fortsetter. Nå sprenges det i veien for å legge vann/kloakkledning. Bilene må parkeres på bryggen (der blir det trangt) og på kaien imens. Det blir dessverre stor belastning på naboene mens dette pågår, men de som jobber er dyktige og hensynsfulle og gjør sitt beste.
 
21 mai Tomten er ferdig utsprengt. Nå står kloakken for tur. Men det blir først etter pinse. Det er fryktelig mange helligdager i mai....
 
19 mai I morges kl 07 kom fjellgeita og kl 09 sprengtes den første salven så det ristet i huset.
Det er utrolig så mye stein det blir?
 
  Og kl 14 hadde det skjedd mye. Men så ble det skjærtorsdag og helg og 17-mai og alt sto stille til tirsdag 18.
 
12 mai (onsdag) Og nå begynner det endelig å skje noe! I dag kom gravemaskinen (med egen ferge pga tyngden. Den veier 23 tonn og det tåler nok ikke broen).
 
Krysset på fotoet under viser hvor huset skal stå.
 
   
25 april Huset ble stukket ut i dag. Nå står det røde pinner der hushjørnene skal være. Det ser rart ut?
   
21 april Igangsettingstillatelsen (laaangt ord) foreligger. Det tok bare 2 dager!
   
18 mars Snøen er endelig borte og det er vårlige temperaturer. Vi har hatt byggemøte og det ser ut til at vi kan starte etter påske...
   
12 februar I dag kom rammetillatelsen! Nå gjenstår bare en masse andre tillatelser, som f.eks. "igangsettingstillatelse". Sukk. Det har vært frost og snø i to måneder nå. Snøen kom 19 desember, og siden har det vært kaldt og frost. Og ingen vår i sikte.
   
Oktober 2009 Endelig ble de endrede tegningene ferdige og vi avtalte møte med fylket. Møtet ble så hyggelig og positivt at både arkitekten og jeg nesten mistet munn og mæle. I tillegg berømmet de meg for min samarbeidsvilje.....
Saksbehandleren har lovet å ferdiggjøre godkjennelsen til kommunen i begynnelsen av desember.
   
Juni 2009 Men fylkesmannen sto på sitt og ville ikke godkjenne tegningene. Huset skal tilpasses nauset og sjøhuset, sa de, ikke de "moderne husene bak" ...
Så jeg valgte å trekke huset lenger opp på tomten og lage et nytt forslag.
Vi vet jo hvor lang tid det tar å "krangle med øvrigheta". Det var dessuten ikke maktpåliggende for meg å bygge akkurat "det" huset.
 
 

Månedene gikk, det ble mars og jeg etterlyste saken i bygningsetaten. Da ble det litt mer aktivitet, og da jeg sendte over dette fotoet av et hus som sto på tomten for 100år siden skjedde det litt mer. Det var nytt for både kommunen og "fylket" at det har stått et hus der før!

   
des 2008 Jeg har lenge hatt tomten liggende med tanke på å bygge en "pensjonistbolig". Endelig kom vi i gang med å tegne. Vi tenkte først å lage et hus som la seg lavt i terrenget og kanskje med torvtak.... Men det sa kommunen nei til. I planen kreves det hvitmalt hus med saltak og panner. Så da var det bare å endre tegningene. Så ble søknaden levert, og ventetiden begynte... Ca 3 måneder sa de i kommunen, så kan du begynne å bygge. Hmmm.
Men det gikk ikke lenge før fylkesmannen kom med innsigelser. De ville ikke at det skulle bygges hus på tomten! De kritiserte"de moderne husene" som ble bygget i 1997-98 ( - og som ble godkjent av fylkesmannen den gangen). Så hva skal man forholde seg til? Regelverket som kommunen må følge, eller det som fylkesmannen synes til enhver tid? Det ble det siste....
   
  Dette er tegningene som er blitt godkjent. Huset skal ha røde takpanner, royalimpregnert kledning (som gråner i vær og vind) og på garasjeveggen skal det være lødd stein.
 
  Fasade mot syd/vest (moloen). Terrassen skal tilpasses terrenget.
   

  Byggeblogg:
   - Nå for tiden...
   - Uteområdet
   - Bygg reis deg!
   - Grunnarbeidet
 
  Webdesign
  Tanangerdagene (Lions)
 
  Litt om:
  - Tananger
  - katter "af Snig"
 
  Foto:
  - blomster og natur 

  - turer og ferier

 
  Tilbake til forsiden
  Kontakt
     

 

    webloftet©2010