01juli Tålamod belønnes;-) I dag kom doen på plass. Prosessen tok en hel uke....
Men stort sett er alt ferdig innvendig nå. (Tror jeg. Jeg kommer ikke på noe mer i øyeblikket).
Nå er det "hagen" som gjenstår. De har lovet å starte etter ferien, 1 august.
Da må jeg opprette en ny side som omhandler uteområdet. Myyye stein der, ja;-)
   
29 juni I går kom mureren og satte på membran og fliser, og i dag skal han fuge.
Det betyr at wc kan monteres tidligst i morgen. Så jeg får si med de nord i landet (igjen): - Og sånn går no dagan';-) Tålamod må man ha som husbygger.
   
25 juni I går (fredag) kom endelig dagen da wc på badet skulle senkes til normalt nivå over gulvet. Slik ser det ut på badet ihelgen.... De har lovet å gjøre det ferdig mandag.
Vi får nå se.
  Flisene måtte meisles vekk og hele
"innmaten" flyttes ned.
Imens tilbringer doen en ensom tilværelse i dusjen.
   
25 mai I stormene i det siste har jeg irritert meg over lyder - og lokaliserte det til den ene vindskien, selvsagt på det høyeste stedet over bakken. Snekkeren tvilte litt, (jeg tror at han tvilte mye) men var snill og sjekket. Og ganske riktig, bordet var løst!
Jeg vet jo av erfaring hvordan vinden river og sliter i alt som kan løsne. Men nå er bordet skrudd fast. Og jeg sto og så på, med hjertet i halsen: 6-7 meter er høyt å falle!
 
12 mai Endelig ble veien ferdigstilt og i dag ble den asfaltert.
 
19 apr

Glasset til rekkverket ble montert i dag! Når håndverkere sier "kanskje eller muligens" er erfaringen at det ikke skjer noe, derfor ble det en positiv overraskelse at det kom på plass før påske. Jeg har ikke testet det ennå, for solen forsvant....
Jeg kan anbefale firmaet komplettvindu.no, de holdt det de lovet, i tillegg til beste pris! (- og jeg har sjekket mange firma)
Bildet er tatt 22 april (langfredag) kl 10:30 - og gradestokken viser 14° i skyggen.

 
18 apr I dag kom rørleggeren og senket det ene toalettet som var for høyt montert. 3 cm hjalp godt. Han måtte meisle litt i veggflisene, men det gikk bra. Toalettet på badet må senkes 5-6 cm, og det blir en større oppgave. I verste fall må veggflisene fjernes og hele innsatsen tas ut.....
* 45 cm fra gulvet er visstnok vanlig høyde på wc i dag. Jeg har målt et nytt, gulvmontert wc som er 40cm høyt - målt uten sete. Mine er hhv 47 (nå 44cm, og det er ok) og 50cm! Der sitter jeg (som har lange ben) på "tå hev". Ikke så behagelig..
   
22 mars Grant har snekret terrassegulvet ferdig. Nå mangler bare rekkverket, men der er det noen ukers bestillingstid. Kanskje kommer det på plass til påske?
Ellers skulle elektrikeren komme og fikse noen småting i dag. Han ble syk. Rørleggeren skulle komme og montere to hånddusjer i dag, - syk han også.
 
19 mars I dag måtte bjørken som skygget for solen og utsikten gi tapt, og vi innvidde terrassen i det vakre været. Den har ikke fått gulv ennå, men Olav la ut noen bord slik at vi kan sitte innerst ved veggen.
Ellers mangler det fortsatt noen småting - det gjelder å ha mye tålmodighet når man er husbygger;-)
 
19 feb I dag, lørdag, banket det på døren kl 09. Utenfor sto to polske montører fra trappe- fabrikken i Krakow. De skulle skifte ut de delene som var feil på trappen. Uten avtale. Hadde de kommet 15 min senere ville jeg vært på vei til trening. Og leverandøren i Stavanger svarte selvsagt ikke på telefonen på en lørdag.
Så gikk denne dagen med (09-1630) til å være "barnevakt" for disse to som bare snakker polsk, + 5 engelske ord og ett tysk; "toaletten"...
Og utenfor skinner solen!
   
13 feb Jeg venter fortsatt på noen deler til dusjen, de har leveringsvansker? Det er ingen som lagerfører deler pga det store utvalget, alt må bestilles fra leverandøren (i dette tilfellet Grohe i Tyskland).
Bjelkene til terrassen er lagt, nå mangler bare gulvet. Og rekkverket må lages i glass, ellers blokkeres utsikten.
Bjørken til venstre i bildet skal bort. Når den får blader kommer den til å skygge for solen. I øyeblikket er den fin å henge fuglematerne i;-) Det kryr av meiser, finker og en og annen rødstrupe, og det går med en liter solsikkefrø daglig.
 
3 febr Strømforbruket i huset ser ut til å bli relativt lavt. Siste avlesning viste at jeg har brukt 900 kWh i en veldig kald periode.
Mr. Murphy har visst flyttet inn til meg....... I dag hentet vi sovesofaen, men da jeg pakket den ut manglet det flere deler. Etter en telefon til Bohus er det bestilt ny sofa, og de har lovet å levere den på døren.
To av ytterdørene har fått skade i utearbeidet. I morgen blir de hentet til reparasjon, og i mellomtiden setter de inn midlertidige dører. (Men kom de i dag? - Neeei)
   
26 jan Elektrikerne ble ferdige i går. I morges var badegulvet varmt og godt. Nå kan jeg begynne å planlegge innvielse av badekaret;-) Det ble med tanken før helgen, da var det rett og slett for kaldt på badet.
 
24 jan I dag kom elektrikeren for å kople til strøm på badet. Jeg gledet meg til å sette på gulvvarmen. Så oppdaget han at de har glemt å legge rør frem til badet! Alle ledningene stikker ut fra punktene, men de er ikke tilknyttet strøm!
Hva gjør man da? Jo, i morgen borer de hull til et rør via en kontakt i ytterveggen, gjennom grunnmuren. De må bevæpne seg med graveredskaper også, for punktet ligger 1-2 meter under bakken. For et rør!
Og jeg har smørt meg med enda et lag med 'tålamod'. Det begynner å bli noen lag etterhvert.
I morgen begynner de kl 07 og lover å være ferdig iløpet av dagen.
   
21 jan Om kvelden den 19 fikk jeg dusje! Og i dag gjør rørleggeren seg ferdig på badet. Men lys får jeg nok ikke før mandag. Det skal ikke forhindre meg i å innvie badekaret;-) Jeg har hørt at stearinlys skal være veldig romantisk på badet?
   
19 jan Olav monterte takpendel i dag. "Klatrestativet" (trappestigen) som har stått i stuen siden før helgen er nå ute av veien. Til stor sorg for barnebarna;-)
I går kunne jeg kjøre bilen inn i garasjen for første gang, og i natt var det frost. Heldige meg som slapp å skrape bilen;-)
Solen har skint hele dagen, for første gang i år!
 
16 jan Her er "Skriften på veggen" ;-))
"Et kyss er en deilig ting, til verdens glede født. Det spises ei, det drikkes ei, men smaker dog så søtt".
 
14 jan I dag ringte rørleggeren. "Hurra, armaturene er kommet! Vi skal bare sjekke at alt er rett, vil du sende listen over det du har valgt".
Jeg sendte listen. Så ringer han igjen: Han har glemt å bestille delene som hører til! Som f.eks. blandebatteri til dusjen.
Er man fagmann eller er man fagmann? Tydeligvis ikke helt....
Den gode nyheten er at de begynner å sette opp nye fliser på badet mandag.
Og i dag ble garasjegulvet støpt.
   
13 jan - Og sånn går no dagan';-) Det har vært mye styr for å få kjøkkenviften til å fungere sammen med Villaventen, men til slutt gikk det.
En morgen var det oversvømmelse i vaskerommet pga at kranen lakk. Vannet har trukket inn i benkeplaten og laminatet har løsnet langs kanten, så benke-platen må skiftes. (Rørleggeren påtar seg ansvaret).
En del av trappen er bare 80cm bred i stedet for 90..... - jeg venter på respons fra leverandøren.
Jeg fikk regning på badeflisene - dobbelt så mye som jeg regnet med. Dermed ble nattesøvnen forstyrret i noen netter før jeg fikk tak i rette personen som kunne bekrefte at jeg hadde regnet rett.
Og jeg har fremdeles ikke fått dusj.....
Men i dag fikk jeg installert brann- og tyverialarm! (Brannalarmen er koblet direkte til brannvesenet)
   
7 jan Nå har jeg kost meg i en uke. Mange småting må fikses, mye er blitt feil, jeg må fremdeles dusje på Elixia, men i det store og hele er det en dråpe i havet, og det kan ikke forstyrre min glede over endelig å være i hus. Nå er gravemaskinene i full sving utenfor, og stillaset er borte. Det er bare grovplanering som gjøres nå, resten må vente til våren - hvis jeg har mer penger igjen når alle regningene er betalt;-)
 
01 jan 2011 Godt nytt år!
Her kommer nye foto. Det vil ta en stund før jeg finner ut hvor (eller om?) jeg skal henge bilder på veggene. Foreløpig liker jeg å se på rolige, hvite flater;-)
 
 
 
31 des Jeg har flyttet inn i nytt hus! Det flyter av bæreposer og esker og kasser, og jeg aner ikke hvordan jeg skal finne plass til alt? Det kommer til å ta sin tid å få orden og system i dette. Når benker og bordplater er ryddet skal jeg legge ut bilder;-) Takk for følget så langt!
I natt sover jeg her for første gang.
30 des Soverom og vaskerom. Disse bildene tok jeg med mobiltelefonen.
 
 
29 des Alt ordner seg. Skapet til vaskemaskinen ble tilpasset og kontakten til stekeovnen flyttet. Vi vasker og bærer så ryggen skriker og armene blir lengre og lengre...
   
28 des Mine barn har begynt å flytte meg! Vaskerommet ble tømt i dag, og i morgen står kleskapene for tur. Komfyrtoppen er på plass, men stekeovnen må vente fordi kontakten må flyttes - den er for stor? Eller feilplassert?
Oppvaskmaskinen er også plassert, om enn med litt plunder fordi det ene benet hadde brukket og to andre var skjeve. Men et-par sokkelben ble brukt som "krykker", og nå står den stødig.
Men det er mer: Skapet til vaskemaskin og tørketrommel er 2cm for lavt! Går det an? Nå må toppen på maskinene tas av, da smyger de akkurat.
Jeg er litt matt i dag...
   
26 des Vannet kom tilbake sent på julekvelden. I går og i dag har vi ryddet ut boss og støvsuget/vasket og montert innmat i skapene. Nå begynner det endelig å ligne et beboelig hus!
   
22 des Rørleggeren kom. Men vannet er fryst..... Noen har glemt at kranen ikke måtte stenges siden rørene ikke er gravd over ennå. Nå må de legge varmekabler og isolasjon over. Jeg lurer på hva det neste blir?
   
21 des Det har vært stillstand et-par dager. Men seksjonen i vaskerommet og skapene i garderoberommet er montert. Rørleggeren kommer (?) i morgen og da får jeg vann og kan begynne å vaske. Hvis ikke noe annet kommer i veien. Det har blitt mye i det siste, og innflytting til jul har jeg gitt opp for lenge siden.
17 des

Trappen ferdig!
Jeg er veldig fornøyd med den.

I dag kom golvleggeren - endelig. I morgen (kanskje) kan vi begynne å montere skap i vaskerommet.

Vi har vært på Ikea og kjøpt garderobeskap. Det er førjulskaos over alt nå, så alt tar tid.
I tillegg er det glatte veier med snø og -7°

16 des Kuling og snøbyger i dag. Speilglatte veier og kilometerlange, stillestående bilkøer gjør at ingen kommer frem. Utpå formiddagen kom endelig mureren og trappemontøren. Golvleggeren uteble i dag også. Sukk.
   
13 des Leverandøren av flisene legger seg paddeflat og innrømmer feilen. De foreslår enten å gi meg flisene gratis eller at de legger nye fliser utenpå de andre. Jeg velger den siste løsningen selv om badet ikke blir ferdig til innflyttingen.
En annen fordel med dette er at vi da får rettet opp tabben med speilet og lyspunktene;-)
Og i dag kom trappen i diverse deler. Og solen skinner;-)
   
10 des Har du hørt om Murphy's law? (loven om tingenes iboende fandenskap)
Det ble delvis strøm i dag - men ikke lys...
Dessuten oppdaget jeg at flisene på badet er feillevert blanke i stedet for matte...
Og elektriker/murer har tenkt forskjellig - den ene har sett på tegningen og den andre har sett på plasseringen av vannrørene.... Dermed stemmer ikke lyspunktene over speilet på badet, så vi må finne et lys som dekker begge punktene. Det kan bli vanskelig, tror jeg?
God helg;-(
   
6 des Parketten i stuen. Boen hvitlakkert eik, plank. Flisene i gangen ble lagt i dag og skal fuges i morgen tidlig, og trappen skal monteres neste mandag, en uke forsinket. Elektrikerne monterer kontakter og lys, så det er litt av et kaos for tiden.
 
03
des
Endelig kom takpannene, og de skal på plass i dag! 7-8 mann jobber så svetten spruter - om det er mulig å svette i denne kulden... Nå er kl 09 og frostrøyken stiger fra vannet. Det var -10° i natt, og det kjennes kaldt her ute ved kysten.
 
 
10:30 Pannene sendes opp med belteheis, og så overtar mannemakten. Det krever sterke armer og lår! Det er ikke mye varme i den bleke vintersolen, men den hjelper litt.
 
   
30 nov Nå mangler det bare håndtak på kjøkkenet (og kjøleskap/komfyr og sånt som skal bygges inn). Maleren blir ferdig i dag (det tok tid). Vi venter fortsatt på takpannene... de kommer fra Nederland! Ingen har takpanner på lager her i landet lenger, for nå brukes nesten bare flate tak med papp.
I dag "flytes" gulvet i gangen til flisene som må legges før trappen monteres i neste uke.
   
25 nov

Dekórflisene på badet. Jeg synes de er sååå lekre!
Det blir bare to slike dekórsøyler, ellers er veggflisene helhvite og gulvflisene antrasit slik som bakgrunnen i dekórflisene.

 

 

24 nov Grant jobber med å montere kjøkkenet. Legg merke til laseren; her skal alt være i vater!
Ute monteres takrenner ( i - 6º), og i morgen leveres taksteinen. Maleren skal være ferdig denne uken og det er nøyaktig en måned til julaften..... Da skal hele familien samles hos meg i nytt hus - sier de.....
 
16 nov De elektriske kablene er lagt i dusjen oppe og i dag ble det lagt på mørtel (eller hva det nå heter). Akkurat nå blir badet primet, maleren grunner veggene og på fredag skal veggene i stuen være ferdig malt. Da henter vi kjøkkenet og ventilatorhetten.
Utvendig mangler det litt kledning, den er i bestilling men har latt vente på seg fordi noe var gått galt i produksjonen.
   
10 nov Beklager folkens, jeg har ikke hatt tid til å oppdatere. Det blir mye løping i butikker for å finne diverse - akkurat nå er det takpendel i stue og trapp, solgardiner og gulvfliser til gangen det går i.
Men maleren jobber jevnt og trutt, og nå er fargen på veggene bestemt. 0500-N for de som måtte være interessert. Det er nesten hvitt;-)
Mureren har satt på plass peisinnsatsen og laget rom for veden, jeg hadde tenkt å fotografere det, men så har maleren dekket det til med plast.
 

Her er hushjørnet du ser på bildet under, sett fra innsiden.

Solskinnet reflekteres fra en bil eller et vindu i nabohuset. Det er ingen sol på denne siden vanligvis;-)
(Vinduene vender mot nord)

 


 

     

30 okt Fundamentet til peisovnen ble satt opp, og så forsvant mureren.... Det hadde oppstått noe akutt et annet sted. Malerne forsvant også - men over helgen skal visst alt være tilbake til normalen igjen.
Det har i grunnen vært deilig å ikke bli vekket kl 07 av slamring i bildører...
   
26 okt Nå ligner det på noe! Når vindskiene kommer på plass er det som om huset får øyebryn;-)
Malerne holder på, nå har de begynt å male takene. I morgen har mureren lovet å komme. Da skal peisinnsatsen settes på plass.
 
21 okt

 

"Høyt at flyve, dypt at falle" (sitat)

Malerne er i full gang med å sparkle.

 

  Nå er det fremgang på utsiden! Men i sludd- og regnbygene i dag er det ikke særlig behagelig å jobbe ute....
 
15 okt I dag har det skjedd mye. Platingen av vegger og tak er nesten ferdig, vi har feid og ryddet gulvene for sagespon, gipsrester og støv! Det minker på glavasekkene, men istedet øker det med svarte avfallssekker;-)
   
14 okt Jeg tok en serie bilder fra takvinduet og satte dem sammen til et panoramabilde. Du kan se det her:  Hemsen kommer nok til å bli et favorittsted;-)
   
12 okt Mens jeg venter på inne-bilder kan jeg legge ut et da kattene inspiserte huset. Før jeg fant kameraet hadde de sjekket taket også.
Stuevinduene til venstre i bildet, kjøkkenet nærmest.
 
10 okt I morgen skal endelig takvinduene settes inn. Elektriker og rørlegger ser ut til å være ferdig i denne omgangen. Sist uke begynte de å plate veggene, og nå ser det ut som det kan bli beboelig en gang. Kanskje til jul? Jeg skal forsøke å ta nye foto, men det er ikke lett fordi gulvene er overfylt med verktøy og byggematerialer.
   
6 okt Takvinduene mangler fremdeles, og i kulingen og regnet som har vært de siste dagene har det blafret kraftig i plasten som dekker hullene i taket. Men i morgen skal det bli fint vær....
I dag har jeg bestilt kjøkkenventilator. Jeg vil ha en med ekstern motor, men fatter ikke hvorfor slike er så mye dyrere enn de med innebygget motor? Selve hetten koster mer (uten motor) og så kommer motoren i tillegg! Men hva gjør man ikke for å slippe støyen?
   
30 sept Elektrikeren begynte på tirsdag. Etterhvert blir det så mye rør og ledninger i vegger og tak at det er bare fagfolk som kan finne ut av det.
I dag settes takvinduene inn på hemsen. Rettelse: De nådde ikke å sette i vinduene før regnet kom.
   
24 sept Som sagt skjer det lite utvendig nå, men inne holder rørleggeren på.
 
20 sept I dag begynte rørleggeren på sin jobb. Det er et avansert opplegg! Han setter opp et eget skap i vaskerommet der alle vannuttak har sin egen kopling, og dersom det blir lekkasje ledes vannet tilbake til skapet og renner ut gjennom et rør. Rør-i-rør opplegget fungerer slik at hvis det blir lekkasje forsvinner ikke vannet inn i vegger og gulv, hvis jeg har forstått det rett.
Mitt store ønske om å få unidrain i dusjene ble mottatt med stor motvilje både av byggmester, rørlegger og murer! De fraråder det så sterkt at jeg blir nødt til å akseptere den vanlige, kjedelige risten over sluken. Sukk.
Og Velux-vinduene i taket er levert feil, så vi må vente på nye. Men slik været har vært i det siste har det uansett ikke vært mulig å montere dem.
   
10 sept. Slik ser det ut i det som blir soverommet mitt...... Forresten, hele huset ser slik ut; det er stablet glavaruller alle steder. Etter at elektriker og rørlegger har lagt trekkekabler og rør kommer det enda et lag isolasjon utenpå. Jeg tviler på at jeg kommer til å fryse!
 
7 sept Det skjer ikke så mye på utsiden nå, det jobbes med isolering og ventilasjonsanlegg inne. Det må gjøres klart til elektriker og rørlegger, må vite.
Litt synd å måtte jobbe inne når sensommeren har slått til med sol og 17-18° de siste ukene!
   
31 aug Så er vinduene på plass. Ikke så lett å se på grunn av stillaset, spesielt på den andre siden der utsikten er.
 
27 aug Noen fikk slite litt med å bære inn vinduene i dag. U-verdi 0.7, selvvaskende, med solfilter. Det blir spennende å se hvordan det fungerer i praksis;-) I tillegg viser det seg at de utvendige vinduslistene er aliminiumsbelagt, så de skal aldri mer behøve maling..... Wow!
 
25 aug

 

 

I går kom den første høststormen! Den holder seg i dag også, og det har regnet kattunger!
Bordkledningen ankom I dag. Olav og jeg har losset den av tilhengeren og stablet den pent ved husveggen. Det er royalimpregnert kledning og den stinker linolje på lang avstand.... og det minner meg
om tranlukten fra barndommen!
Jeg har bestemt meg for hoveddør... Jeg synes denne til høyre er veldig elegant!

Neste oppgave er innvendige trapper. Jeg vet hva jeg ønsker meg, men prisen??

21 aug Arbeidet skrider fremover. Taket er tett og lektet, og veggene er pappet. Reisverket til garasjen er også på plass, og nå ser fasaden ikke så høy ut lenger.
Neste uke kommer vinduene, og når de er på plass kommer nye bilder. Jeg har nesten bestemt meg for dører og garasjeport også, men hvilken farge? Gråblå eller sterkt blå? Hmmmm.
   
12 aug Nesten-tett hus. I går "vasket" jeg gulvene for første gang. Dvs jeg tørket opp vanndammer etter de kraftige regnbygene. I dag er det sol og fint igjen. Men inne er det tørt.
 
 
6 aug Dette begynner jo å ligne et hus! I hvert fall skjelettet til et hus;-) I går lignet det mest et svømmebasseng etter de kraftige regnbygene, men i dag har solen skint hele dagen. Nå er det helg.
 
3 aug. Nå har det vært fint vær i to dager, og konturene av huset begynner å tre frem. Dette er spennende!
 
30 juli 2010 Nå er ferien overstått og byggingen er i gang! I dag begynte de å legge plater på gulvet. Og som jeg spådde tidligere, så kom regnet nå som trearbeidet startet....
Det skulle vært omvendt, så kunne vi sluppet alt støvet under gravingen, for da uteble regnet.

  Byggeblogg:
   - Nå for tiden...
   - Uteområdet
   - Bygg reis deg!
   - Grunnarbeidet
 
  Webdesign
  Tanangerdagene (Lions)
 
  Litt om:
  - Tananger
  - katter "af Snig"
 
  Foto:
  - blomster og natur 

  - turer og ferier

 
  Tilbake til forsiden
  Kontakt
     

 

    webloftet©2010